Tapahtumia

6.8.2016 Henrikin ja Kaisan jälkeläiset kokoontuivat seitsemänteen sukujuhlaan Seinäjoen Framille 6.8.2016.

Sukujuhlassa julkaistussa uudessa sukukirjassamme, Henrik Luoma-Mieltyn sukua 4, esitellään Henrikin ja Kaisan kolmen nuorimman pojan, Heikin, Kaarlen ja Juhon jälkeläisiä noin vuoteen 1920 saakka. Heidän jälkeläisensä ovat levinneet ympäri maailmaa Venäjää, Pohjois-Amerikkaa ja Australiaa myöten. Suurin osa heistä asuu kuitenkin edelleen Kyrönmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla tai muualla Suomessa. Olemme pyrkineet selvittämään myös Suomesta muuttaneiden vaiheita niin pitkälle kuin mahdollista.
12.-13.3.2016

Valtakunnalliset Sukututkimuspäivät Seinäjoella, SEDUn tiloissa, Kirkkokatu 10

3.8.2013

Vuoden 2013 sukujuhla järjestettiin helteisenä lauantaina 3.8. Isonkyrön Kalliojärvellä, juuri samoilla tienoilla, jonne Simo muutti noin vuonna 1717 avioiduttuaan Mieltyn Marian, Krister Mieltyn lesken kanssa.

Meitä sukulaisia oli koolla runsaat 250. Juhlapuheen piti dna-tutkija, dosentti Jukka Palo. Isonkyrön kunnan tervehdyksen juhlaan toi kunnanhallituksen pj. Jaakko Pukkinen. Musiikista vastasivat kanttori Kristiina Ylinen sekä Sallin perhe (Heikki, Emma ja Otto Salli). Saimme myös kuulla minnesotalaisen Marjorie Kitchenin (80 v) kertovan siitä, kuinka hänen perheensä päätti lähteä sukujuhlaan Kalliojärvelle. Moni löysi uusia sukuun kuuluvia jäseniä yleisön joukosta.

Juhlassa julkistettiin myös suvun kolmas sukukirja, joka kattaa Simo Henrikinpoika Luoma-Mieltyn jälkeläiset noin vuoteen 1920 saakka. Kirjassa on runsaat 700 sivua ja lähes 2 400 sukutaulua. Simo Henrikinpoika oli Luoma-Mielty-suvun kantaparin Henrikin ja Kaisan toiseksi vanhin poika. Simo Henrikinpoika (s. 14.10.1694) meni naimisiin Krister Mieltyn lesken Maria Jaakontyttären (s. 4.3.1686) kanssa. Krister Mielty oli kuollut monen muun kyrönmaalaisen isännän tavoin Napuen taistelussa 1714. Heille syntyi yhteensä neljä lasta, joista kolme, Kaisa, Juho ja Matti, elivät aikuisiksi. Maria-vaimo kuoli 30.10.1726, ja vuotta myöhemmin Simo avioitui Aune Pentintytär Ulvisen kanssa. Tämän avioliiton neljästä lapsesta kaksi, Susanna ja Kreeta, elivät aikuisiksi. Kirja sisältää lisäksi useita eri artikkelia, mm. Mieltyn isännistä, Mieltyn Kaisan hameriidasta, Simon jälkeläisistä ruukkien palveluksessa, Amerikkaan lähteneistä suvun jäsenistä ja yksittäisistä suvun edustajista.


Kuvassa Markku Kortesmaa ja Matti Korpiaho

7.8.2010

Sukuseuran sukukokous pidettiin Jalasjärvellä JAKK aikuiskoulutuskeskuksessa. Juhlapuhuheen piti sukututkija Raimo Hieta Seinäjoelta. Sukujuhlassa julkaistiin suvun toinen sukukirja Henrik Luoma-Mieltyn sukua, osa 2. Kirja koostuu Henrikin ja Kaisan vanhimman pojan Tuomaan vanhimman lapsen Marian jälkeläisistä noin vuoteen 1910 saakka. Kirjassa on noin 700 sivua ja kirjassa on laajasti jalasjärveläisiä, peräseinäjokisia, alavutelaisia, kurikkalaisia, töysäläisiä sekä ilmajokisia henkilöitä.

5.8.2007

Sukuseuran sukukokous pidettiin Peräseinäjoella Ritolan koululla
Ohjelma alkoi yhteisellä jumalanpalveluksella klo 10 kirkossa. Sen jälkeen oli lounas Ritola-Hallilla ja sukuseuran juhla Ritolan koululla. Ohjelmassa on juhlapuhe ja musiikkia. Esitelmissä paneudutiin myös suvun alkuvaiheisiin sekä levinneisyyteen. Juhlassa julkaistiin suvun ensimmäinen sukukirja: Henrik Luoma-Mieltyn sukua, osa 1.

21.8.2004

Sukuseuran sukukokous pidettiin Isonkyrön Kalliojärvellä.
Juhlapuheen piti ylijohtaja Tarmo Pukkila Sosiaali- ja Terveysministeriöstä.

4.8.2001

Sukuseuran sukukokous pidettiin Isonkyrön Kalliojärvellä.

3.3.2001

Sukujen yhteiset sukumessut Seinäjoella (Kampustalo, Keskuskatu 34) klo 9 – 15.

25.8.1999

Alustava sukukirjan luonnos monistettu ( yhdeksänosainen ).

8.8.1999

Tutustumistilaisuus sukuselvittelijöille, yhdyshenkilöille ja hallitukselle (perheineen) Isonkyrön Kotiseututalolla klo 15 - 17. Ilmoita tulostasi etukäteen ruokailu järjestelyjen vuoksi Sisko Mieltylle puh. 06-4713248. Tervetuloa !

24.4.1999

Sukujen yhteiset sukumessut Seinäjoella (Kasperinviita 15) klo 10 – 16.

26.9.1998

IN MEMORIAL : Puheenjohtajamme K.J.Mielty siunattiin runsaan saattojoukon saattelemana haudan lepoon Isossakyrössä.

1.8.1998

Henrik Luoma – Mieltyn sukuseura perustettiin Isossakyrössä. Henrik ja Carin Mieltyn jälkeläisiä oli saapunut Isonkyrön Vanhalle kirkolle 250 henkeä. Kirkon esittelyn suoritti kotiseutuneuvos K.J.Mielty. Yhteiseen valokuvaan kokoonnuttiin kirkon pihamaalle. Varsinainen sukukokous pidettiin Keskustan ala-asteella. Vastaanottajina ja tilaisuuden juontajina toimivat konsulentti Kaisu Niemi ja konsulentti, insinööri Erkki Trompari. Tervehdys sanat lausui maanviljelijä Risto Mielty. Mieltyn talon isäntiä ja sukupuuta esitteli K.J.Mielty. Heikki Salli esitti hanurimusiikkia ja Sirkka Lepistö lausui Matti Nummensalon runon: " Säkeitä kotiseudulle ". Tilaisuudessa julkistettiin sukuvaakuna, jonka oli piirtänyt heraldikko Harri Rantanen Tampereelta. Se on rekisteröity Suomen Heraldisen Seuran rekisteriin numerolla 810.

Paluu