SukuJutut Info

Siirtyminen aikaisemmasta versiosta versioon 11.0

Sukujutut-ohjelma havaitsee 11-version käynnistyksen yhteydessä vanhentuneet tiedostoversiot, ja kysyy konvertoidaanko vanha aineisto uuden version mukaiseen muotoon. Uusi konvertoitu aineisto ei toimi vanhemmissa ohjelman versioissa.


Vastaa Kyllä jatkaaksesi.


Seuraavaksi ohjelma pyytää sinua tarkistamaan onko .ini-tiedostosta löydetty kuvapolku oikea. Kuvien käsittelyä on muutettu uudessa versiossa, mikä mahdollistaa laajemman kuvien käsittelyn. Kun olet varmistanut kuvapolun olevan se minne olet kuvasti tallentanut paina Ok.


Tämän jälkeen ohjelma konvertoi sukutiedostot uuteen muotoon. Lopuksi osoitetiedot täytyy vielä konvertoida. Sinun täytyy kertoa ohjelmalle missä muodossa olet osoitteet merkinnyt Osoite-tietokenttään.

Sinun tulisi järjestää tiedot niin, että vasemmanpuoleisessa kentässä ovat osoitekenttään merkityt tiedot siinä järjestyksessä missä olet ne kirjoittanut. Oikeanpuoleisessa kentässä olevia tietoja ei ole merkitty. Useimmat meistä ovat merkinneet osoitteen muotoon "Lähiosoite, postinumero- ja toimipaikka, ja mahdollisesti maa". Jos olet itsekin merkinnyt näin, riittää kun painat käynnistä-nappulaa.

Jos sinun pitää tehdä muutoksia, vasemman kentän vasemmalla puolella on nappulat "/\" ja "\/", joilla voit vaihtaa poimittavien tietojen järjestystä. "/\" siirtää valittua tietoa ylemmäs, eli aikaisemmaksi ja "\/" vastaavasti myöhemmäksi eli alas. Tietoja voit valita suoraan klikkaamalla hiiren vasemmalla napilla tietoa kentästä.

Kenttien välissä olevilla nuolinäppäimillä voit poistaa ja lisätä poimittavia tietoja. Jos esim. olet merkinnyt osoitekenttään asuinpaikan ensimmäiseksi, valitset vain sen oikeanpuoleisesta kentästä, painat nuolta vasemmalle, jolloin asuinpaikka siirtyy poimittaviin tietoihin. Sitten valitset sen vasemmanpuoleisesta kentästä ja "/\"-näppäimellä siirrät ylimmäksi. Alimpana oleva lihavoitu ja kursivoitu teksti näyttää lopputuloksen miten tiedot pitäisi asetuksilla osoitekentästä löytyä.

Jos olet käyttänyt tietojen erottelemiseen jotain muuta merkkiä kuin pilkkua, voit vaihtaa sen erotinmerkki-kenttään. Oikean kentän alapuolella sijaitsevalla valinnalla voit määrätä mihin kenttään osoitetieto sijoitetaan mikäli kenttään ei ole merkitty yhtään pilkkua (tai muuta määriteltyä erotinmerkkiä).

 

« Paluu

 

Atk-Palvelu Luhtasaari, Oikokatu 2-4 A 2, 60100 SEINÄJOKI, (06) 414 2151, seppo.luhtasaari(at)netikka.fi