Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Versio 13.9 , 8.1.2023

 • Poimuri-näytön Tyhjenna Poimuri toimintoon lisätty varmistuskysymys "Tyhjennetäänkö Poimuri?". Sama kysymys tulee joidenkin tulosteiden kohdalla, joissa valitaan "Siirrä etsityt Poimuriin".
 • Kunnat ja kaupungit -näytöllä voidaan käsitellä nyt nimiä 5000 saakka aikaisemman 500 nimen asemasta.
 • Keskusikkunassa on Y-DNA ja mtDNA painikkeet yhdistetty yhdeksi DNA -painikkeeksi. Painikkeen vieressä näytetään henkilön DNA-tietoja, mikäli niitä on tallennettu DNA-tietojen ylläpitonäytöllä.
 • DNA -näytöllä olevat Periytä Y-DNA ja Periytä mtDNA -painikkeet poistettu ja toiminnot siirretty näytön ylävalikossa olevaan Aputoiminnot -valikkoon. Näytöllä olevat Lisätiedot tekstikentät suurennettu.
 • Esivanhemmat tulosteet Isä- ja äitilinjat tulostus on uusittu HTML5 ja CSS ominaisuuksia hyödyntäen. Tulosteeseen käynnistykseen on lisätty tulostettavien tietojen valintoja, kuten patronyymi, ammatti ja haploryhmä. Lisäksi voidaan rajata elävien henkilöiden tietojen tulostumista.
 • Tarkistusajot tulosteet Keskusikkunan Tulosta valikon Tarkistusajot tulosteet uusittu HTML5 ja CSS ominaisuuksia hyödyntäen. Patronyymin tarkistus tulosteeseen on yhdistetty aikaisemmin Apuohjelmat-valikossa ollut Patronyymin tarkistustuloste, joka vertaa patronyymiä isän/äidin etunimeen. Tämä ominaisuus on Lisätarkistukset valinnan takana. Myös muihin tarkistusajojen tulosteisiin on tehty parannuksia ja uusia ominaisuuksia.
 • Muut tulosteet: Keskusikkunan Tulosta valikon Muut tulosteet tulosteet valikosta uusittu Ikäjakauma, Jäsenluettelo ja Suostumukset tulosteet HTML5 ja CSS ominaisuuksia hyödyntäen.Ikäjakauma ja Jäsenluettelo tulosteeseen lisätty mahdollisuus kertoa Vanhimman elossa olevan henkilön ikä. Jos tietää, että yli 100 vanhoja ei ole suvussa, niin voi vaihtaa tilalle 99 vuotta. Tällöin elossa olevien ikä vastaa paremmin todellisuutta.Jäsenluettelo voidaan ajaa halutulle vuodelle ja sillä voidaan katsoa onko suvussa tulossa muistettavia merkkipäiviä. Lisäksi tuloste voidaan lajitella eri tietojen perusteella, joista esimerkiksi Syntymäaikajärjestys kertoo vanhimmat ensin, jolloin ensimmäisenä tulosteela on ns. suvun vanhin.
 • DNA-tulosteisiin on lisätty kaksi uutta tulostetta DNA sama Y-DNA ja DNA sama mtDNA. Tulosteissa verrataan lähtöhenkilön haploryhmiä SukuJutut-aineistoon tallennetuiden muiden henkilöiden vastaaviin haploryhmiin. Mikäli löytyy useita henkilöitä, joilla on samoja haploryhmiä, niin ohjelma niputtaa henkilöt peräkkäin ja yhdistää esivanhempia, mikäli yhteisiä henkilöitä löytyy.DNA valikon tulosteet uusittu HTML5 ja CSS ominaisuuksia hyödyntäen. Osaan tulosteista on lisätty mahdollisuus lajitella tulostettavat tiedot. Lajittelu voidaan tehdä esim. mtDNA-tiedon perusteella, jolloin saman äitilinjan tulokset ovat peräkkäin. Elossa oleville 100 vuotta nuoremmille henkilöille ei tulosteta syntymä- ja kuolintietoja.

Versio 13.8 13.1.2022
 • Isä- ja ÄitilinjatIsä- ja Äitilinjat tuloste uudistettu ja tehty monipuolisemmaksi. Tuloste löytyy Keskusikkunan Tulosta Esivanhemmat tulosteiden joukosta tai DNA lisätiedot näytön tulosta-valikosta.
 • DNA x-serkku tulosteen ulkoasua parannettu ja valintamahdollisuuksia lisätty. Perhe -valinnalla listan henkilöille tulosteen perhekaaviot, jotka avautuvat nimeä klikkaamalla.
 • Sisarukset, Serkut ja Pikkuserkut: Keskusikkunan Tulosta-valikossa olevat Serkut ja Pikkuserkut tulosteisiin lisätty henkilön kohdalle tieto sukulaisuduesta eli onko kyseessä sisarus, serkku vaiko pikkuserkku. Tulosteen ulkoasua muutettu tyylitiedoston avulla.
 • DNA Jälkipolvet: Keskusikkunan Tulosta-valikon DNA-tulosteet osioon on tehty uusi tuloste DNA Jälkipolvet. Tuloste voidaan ajaa esim. jostain omasta esivanhemmasta ja katsoa montako DNA-näytteenantajaa löytyy sukuaineistosta. Tulostee näyttää henkilöt ensin selaimen aloitussivulla, josta voidaan klikata henkilön nimeä. Selaimeen avautuu uusi näkymä eli henkilön esivanhempien polku kyseiseen esivanhempaan. Aloitussivulle ohjelma kerää kaikki FamilyFinder merkityt, isälinjan Y-DNA näytteenantajat sekä äitilinjan mtDNA näytteenantajat. Merkinnät tehdään SukuJutut-ohjelman DNA näytöllä. Tuloste löytyy myös tämän saman näytön Tulosta-valikosta.
 • Jälkeläisten lukumäärä: Keskusikkunan Näytä-valikossa oleva Jälkeläisten lukumäärä -näytöllä on mahdollisuus rajata mukaan laskettavien henkilöiden lukumäärää syntymävuoden perusteella. Oletuksena on kuluva vuosi.
 • Multimedia: Henkilön multimedianäytöllä videot, pdf-tiedostot yms. tiedostot avautuvat automaattisesti tiedostojen oletusohjelmaan, kun hiirellä klikataan tiedoston nimeä tai liikutaan nuolinäppäimillä nimen kohdalle.
 • Polut esivanhempaan: Tulosteeseen lisätty syntymä- ja kuolinvuosi, mutta 100 vuotta nuoremmille eläville henkilöille ei tulosteta syntymävuotta. Aatelisnimen etuliitteet huomioitu sukunimessä ja myöhemmässä sukunimessä. Vastaavasti syntymäajan ja kuolinajan prefiksit tulostetaan.
 • Gedcom tiedoston lukua on parannettu.
 • Vanhempien lisäys: Näytön skaalausta on parannettu.
 • DNA-tiedot tulosteen käynnistykseen on lisätty mahdollisuuksia tehdä rajauksia. Voidaan rajata mukaan vain joko Y-DNA tai mtDNA näytteenantajat. Vastaavasti voidaan rajata mukaan vain FF-serkut tai X-Match osumat. Henkilöt tulostetaan sukunimen mukaiseen järjestykseen. Perhe -valinnalla listan henkilöille tulosteen perhekaaviot, jotka avautuvat nimeä klikkaamalla.
 • Esivanhemmat 1-16: Tulosta -valikon Esivanhemmat 1 -16 tulosteeseen on lisätty uusi ominaisuus, jonka saa toimimaan seuraavasti. Varmistetaan ensin, että aloitushenkilölle on Optiot -näytöllä tehty valinta Näytä aloitushenkilön esivanhemmat isolla alkukirjaimella. Sen jälkeen haetaan haluttu vertailuhenkilö Keskusikkunaan. Tulostetaan Esivanhemmat 1- 16 valinnalla Yhteiset esivanhemmat. Nyt tulosteeseen saadaan vihreällä taustavärillä heidän yhteiset esivanhempansa. Tämän näkymän avulla on helpompi päätellä kuinka paljon henkilöt ovat sukua keskenään. Raportin käynnistysvalinnat tallennetaan ja ne ovat valmiina seuraavalla kerralla.
 • Henkilötiedot: Näytä-valikon henkilötiedot tulosteeseen lisätty Big-Y tieto.
 • Tulosteet: Keskusikkunan Tulosta -valikkoon lisätty uusi ryhmä DNA tulosteet. Valinnan takaa löytyvät yleisimmät DNA-tulosteet. Tämä nopeuttaa tulosteiden katselua. DNA-tietojen ylläpito on omassa osiossaan Keskusikkunan painikkeiden Y-DNA ja mtDNA takana.
 • DNA: Y-DNA Isälinjat ja mtDNA Äitilinjat tulosteita on parannettu löytämään lisää sopivia ehdokkaita isä- ja äitilinjojen haploryhmien selvittämiseksi.
 • Puimuriin lisätty henkilön oletuskuvan tiedot valittaviksi kuten nimi, kuvateksti, omistaja, huomautukset, lähde, muu kuva ja tulostetaanko -valinta. Tällä ominaisuudella voidaan tarkastella esim. kuvatekstien ulkoasua ennen sukukirjan julkaisua tai katsella keneltä puuttuu kuva yms. Tarvittaessa tiedot voi viedä csv-muodossa esim. Excel-ohjelmaan jakotyöstöä varten.

Versio 13.7 , 8.1.2021

 • DNA-tietoihin lisätty uusi tietokenttä "Big Y". Tieto poimitaan mukaan DNA-tiedot tulosteeseen ja se voidaan periyttää tarvittaessa vastaavasti kuin normaali Y-DNA haploryhmä.
 • DNA -osioon on lisätty kaksi uutta tulostetta Tulosta -valikkoon. Y-DNA Isälinjat tuloste poimii Keskusikkunassa olevan lähtöhenkilön kaikki mieslinjaiset jälkeläiset ja pyrkii löytämään annetun rajavuoden jälkeen elossa olevat henkilöt, joista voitaisiin ottaa näyte isälinjan haploryhmän määrittämiseksi. Mikäli joukossa on henkilö, joka on jo merkitty näytteenantajaksi, niin hänen kohdalleen tulee vihreä taustaväri ja koko polku lähtöhenkilöön saakka värjäytyy vihreäksi.
 • Vastaavalla tavalla toimii mtDNA -tuloste, jossa poimitaan Keskusikkunassa olevan lähtöhenkilön äitilinjaiset henkilöt. mtDNA periytyy tyttöjen lisäksi kerran pojille, mutta ei heiltä enää eteenpäin. Vihreä taustaväri tulostuu kuten isälinjan tulosteessakin. Annettua rajavuotta 1930 voidaan säätää tarvittaessa esim. 100 vuotta vanhemmaksi, mikäli tulosteeseen ei poimiudu yhtään henkilöä. Tulosteiden avulla voidaan nopeasti löytää ehdokkaita isä- ja äitilinjojen haploryhmien selvittämiseksi ja sukulaisuuksien varmistamiseksi tai poissulkemiseksi.
 • Puimurista voidaan viedä tietoja esim. Excel-ohjelmaan. Tämä toiminallisuutta kehitetty. Voit esimerkiksi poimia kaikki esivanhempasi Excel-tiedostoon tutkittavaksi haluamillasi tietokentillä. Toiminto löytyy ylävalikosta nimellä Luo csv-tiedosto.
 • Ammatit -valintalistalle on lisätty Poista -painikkeeseen kysymys "Oletko varma?" ettei tulisi vahingossa poistettua.
 • Gedcom -tiedoston lukutoimintoa parannettu.

Versio 13.6a , 10.4.2020

 • Näytä Esivanhemmat: Ylävalikossa toiminto F8=lisätietoa, joka avaa lisätieto-kentän näytön vasemman reunan päälle. Lisätieto-kenttä näyttää koootusti henkilöön liittyvät tiedot. Klikkaamalla valikkoa uudestaan tai painamalla F8-näppäintä lisätieto-kenttä poistuu näkyvistä.
 • DNA-lisätiedot: Näytölle on pidennetty Y-DNA ja mtDNA-kenttiä.
 • Vanhempien lisäys: Näytölle saadaan muutamiin kenttiin ensimmäinen kirjain muuttumaan automaattisesti isoksi kirjaimeksi. Optiot-näytöllä laitetaan "Ensimmäinen kirjain isolla" vallinta päälle. Tämän jälkeen etunimi, patronyymi, sukunimi ja myöhempi sukunimi, syntymä-, kuolin- ja vihkipaikka -kentiin kirjoitettaessa, muuttuu ensimmäisen kirjaimen automaattisestisesti isoksi kirjaimeksi.
 • Puolison ja lapsen lisäys: Näytön skaalausta parannettu.
 • Ammatit -näytölle mahtuu lähes rajattomasti eri ammatteja. Näytölle on lisätty myös Poista-painike, jolla voi poistaa ylimääräisiä ammatteja. Ammatti-näytöä voidaan kutsua Keslkusikkunasta, Puolison, Lapsien sekä Vanhempien lisäys -näytöiltä F7 -näppimellä kun kursori on ammatti -kentässä.
 • DNA: Uusia tulosteita Y-DNA osumat ja mtDNA osumat DNA-näytön Tulosta-valikossa. Y-DNA:ssa mennään päähenkilöstä isälinjaa taaksepäin haluttu sukupolvimäärä ja sen jälkeen etsitään kaikki miespuoliset jälkeläiset. Tulosteeseen tulevat ne sukuhaarat, joista löytyy Y-DNA näytteen antaja. Vastaavasti mtDNA tulosteessa ovat naispuoliset jälkeläiset sekä äidin pojat ja heidän joukostaan etsitään näytteen antajat.
 • Apuohjelmat: Uusi apuohjelma Muut välilehdellä, jonka avulla voidaan päivittää henkilöiden osoitetietoja csv-tiedoston avulla. Tiedoston sarakkeet ovat: henkilön numero, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka. Tämän avulla on mahdollista tarkistaa osoitetietoja esim. Postin palvelussa ja päivittää tiedot koneellisesti sukuaineistoon ennen kirjeiden lähettämistä.
 • Keskusikkunan henkilön iän laskennassa puuttuvan syntymänajan sijasta käytetään kasteaikaa ja vastaavasti puuttuvan kuolinajan tilalla käytetään hautausaikaa. Keskusikkunaan lisätty mahdollisuus avata Poimuri-näyttö CTRL + O näppäinyhdistelmällä. Keskusikkunan y-DNA ja mtDNA -kenttiä pidennetty ja lisätty ominaisuus, joka näyttää kentän sisällön kun hiiri viedään kentän päälle.
 • Sukukirja-tulostuksen lapsi-luettelon sisennyksiä muutettu Indesign- ja PageMaker-taittoohjelmia tukevaksi.

Versio 13.5 , 14.2.2019

 • Keskusikkuna: Tämä "lueminut.htm" tiedosto voidaan avata suoraan Keskusikkunan Ohje-valikosta valinnalla "SukuJutut - Uudet ominaisuudet" ja tarkastella siitä SukuJutut-ohjelman uusimpia ominaisuuksia. Keskusikkunan Sekalaiset-valikosta kohta "Vahvennus" on siirretty Optiot -näytölle valinnaksi " Keskusikkunan fontin vahvennus". Sekalaiset valikosta "Tyhjennä henkilön tiedot" on siirretty Muokkaa -valikkoon.
 • Suosikit -näytölle on lisätty uusi painike Ryhmät. Siitä avautuu uusi ryhmien päivitysnäyttö, jonka avulla käyttäjä voi lisätä omia ryhmiään. Jos ryhmän nimeä halutaan muuttaa, niin se valitaan tuplaklikkauksella ja päivitetään muutoksen jälkeen. Tämän jälkeen Suosikit -näytöllä voit valita halutun ryhmän näytön yläreunassa olevasta valintalistasta ja lisätä ryhmään sopivat henkilöt. Saman henkilön voit lisätä useisiin ryhmiin. Ryhmä voisi olla esim. tiettyyn tapahtumaan liittyvät henkilöt esim. "Koulukaverit" tai jokin muu henkilöitä yhdistävä tekijä esim DNA-sukulaisuus. Suosikit -näytöltä voidaan haluttu henkilö valita Keskusikkunaan tuplaklikkauksella tai Valitse-painikkeella.
 • Jälkipolvet - Sukupuu: Tulosteeseen voidaan valita mukaan tekijän nimi ja osoite. Valinta löytyy Näytön -valikkoon Asetukset kohdasta, jonka alta valinta Tekijä.
 • Henkilötiedot: Uusi näyttö ja tuloste Henkilötiedot Keskusikkunan Näytä -valikossa. Tulosteeessa on näkyvissä kaikki henkilöstä tallennetut tiedot. Mikäli henkilö kysyy mitä tietoja hänestä on tallennettu sukurekisteriin, niin hänelle voidaan antaa tämä tuloste. EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) perusteella esim. sukuseuran on pyynnöstä näytettävä kaikki henkilöön liittyvät tiedot. Näytön Tiedosto-valikosta löytyy toiminto Tulosta RTF-tiedosto ja Tulosta Htm-tiedosto. Näyttö voidaan laittaa sopivan kokoisena Keskusikkunan vierelle ja sen sisältö päivittyy henkilöä vaihdettaessa
 • Vertaa toiseen henkilöön: Uusi näyttö ja tuloste Keskusikkunan Tulosta > Vertailut -valikossa. Tulosteen avulla voidaan helposti verrata kahden eri henkilön tietoja rinnakkain. Vertailua tarvitaan esim. tilanteissa, jossa on vahingossa tallennettu sama henkilö kahdelle eri numerolle. Näytön Tiedosto-valikosta löytyy toiminto Tulosta Htm-tiedosto.
 • Sukukirja: Sukuhaaran nimi voidaan valita mukaan Sukukirjaan. Kyseinen tieto päivitetään henkilölle ja hänen jälkeläisilleen Näytä-valikon toiminnolla Sukuhaaran nimi.
 • Tilastot näytön valintoja ja tulostusta on parannettu. Uusina valintoina Sukuhaaran nimi, Y-DNA, Y-DNA-kit, mtDNA, mtDNA-kit
 • Muut: Postinumerot päivittty

Versio 13.4 , 4.3.2018

 • Sukukirja:Rtf-tulostukseen poimitaan mukaan myös png -tarkenteella olevat valokuvat.
 • Keskusikkunaan lisätty painikkeet, joilla pääsee siirtymään suoraan ensimmäiseen ja viimeiseen henkilöön.
 • Talon tiedot: Etsi-toimintoa tehostettu esim. tuplaklikkaus toimii jako- ja henkilön talojen kytkennässä. Lisäksi on parannettu Linux-toimivuutta.
 • Suosikit -näyttö pysyy avoinna kun sieltä valitaan henkilö Keskusikkunaan. Näytölle lisätty Hae-painike, jonka avulla suosikkeja voidaan hakea Henkilöhaku-näytöltä.
 • Perhelehti tulosteeseen on lisätty mukaan perhetietojen lähdetiedot. Lähdetiedot ja varsinainen Perheteksti tulostuvat ennen puolison vihkitietoja.
 • DNA-tiedot näytölle on lisätty uusina tietokenttinä Family Finder -sukulaisuus ja X-Match. Jos sinusta on tehty Family Finder tutkimus, niin voit merkitä kyseisen tiedon löytyneiden DNA-etäserkkujen kohdalle. Tiedot tulevat mukaan DNA-tulosteeseen, X-serkku tulosteeseen ja ovat käytettävissä Puimurissa. X-serkku tuloste on uusi tuloste, johon saadaan poimittua sukulaiset, joilla voisi olla osa samaa x-kromosomia kuin Keskusikkunassa olevalla henkilöllä. X-kromosomi periytyy äidiltä sekä tytölle että pojalle, mutta isältä se periytyy vain tytölle.
 • Patronyymi: Keskusikkunassa ja lasten lisäyksessä on patronyymin käsittelyyn lisätty tekoälyä. Ohjelma tutkii onko henkilön sisaruksilla patronyymia ja päättelee niistä henkilön patronyymin. Mikäli sisaruksista ei voida päätellä, niin "+" -merkillä voidaan kopioida viimeksi käytetty patronyymi kuten aikaisemminkin.
 • Henkilöhaku: Jos halutaan hakea täsmähaulla tiettyä sukunimeä, niin lisätään nimen perään @-merkki. Esim. LUHTA@ hakee vain LUHTA -nimiset eikä muita LUHTA-alkuisia sukunimiä.
 • Kyselylomake 2 on uusi ja erilainen vaihtoehto kyselylomakkeelle, joka löytyy valikosta Tulosta > Lomakkeet. Lomakkeen voi tulostaa tyhjänä tai esitäytettynä. Jos henkilöllä on useita puolisoita, niin valitun puolison perhe tulostetaan.
 • Vertaa toiseen Sukujutut-sukuun: Tulostetta voidaan rajata syntymävuodella, jolloin vain rajavuonna ja aikaisemmin syntyneet henkilöt poimitaan mukaan. Toisen suvun otantaa voidaan rajata haluttaessa siten, että otetaan mukaan vain ne, joilla on enemmän lapsia tai puolisoja tai vain ne, joilla on puuttuva kuolinaika tai vain ne, joilla on puuttuvat vanhemmat.
 • Gedcom: Uusi Rajaus-painike Gedcomin käynnistysnäytöllä, josta avautuu Rajaus-ikkuna. Tätä erikoisrajausta voidaan hyödyntää esim. sukukirjaa tehtäessä. Tehdään lähtöhenkilöiden jälkeläisistä tiedosto, joista ensimmäisellä rajauksella valitaan "Vanhimman lapsen syntymävuosi, jonka jälkeen perheen lapsia ei poimita mukaan". Toisella rajauksella valitaan "Puolisoiden vihkivuosi, jonka jälkeen perhetietoja ei poimita"
 • Apuohjelmat: Keskusikkunan Tiedosto-valikon Apuohjelmissa Muut -välilehdellä on uusi apuohjelma. Apuohjelma siirtää mahdollisen aatelisnimen etuliitteen omaan kenttäänsä sukunimestä tai myöhemmästä sukunimestä. Ohjelma siirtää etuliitteen silloin kun sukunimen etuliite puuttuu ja sukunimen alusta löytyy "von" tai "af" tai jokin muu mainittu etuliite. Jos jokin etuliite puuttuu, niin se voidaan lisätä luetteloon pilkulla erotettuna. Vastaavasti toimitaan Myöhemmän sukunimen kanssa. Etuliitteet saa Keskusikkunalle näkyviin Optiot-valikosta "Näytä sukunimen etuliite" valinnalla.
 • Luo HTML-esitys: Tulosteen rajoja nostettu siten, että jälkeläisiä voi olla useita tuhansia.
 • Esivanhempien polku -tulosteen rajoja nostettu siten, että sukupolvien oletusmäärä on 99 ja erilaisia polkuja voi olla useita tuhansia. HTM-tulosteessa mahdollisuus tulostaa Perhekaaviot mukaan.
Versio 13.3 , 7.3.2017
 • Sukukirja tulosteeseen lisätty uusia valintoja liittyen puolison vanhempien tulostamiseen. Tulostuksessa voidaan valita tulostetaanko vain puhuttelunimi ja tulostetaanko patronyymia. Valinnat ovat Lisävalintoja-painikkeen takana. Hakemiston tulostamisessa uutena valintana on "Syntymävuosi ja -paikka".
 • DNA-tietojen käsittelyyn pääsee Keskusikkunan painikkeilla Y-DNA ja mtDNA. Henkilölle voidaan tallentaa isälinjan haploryhmä eli Y-DNA tieto sekä äitilinjan haploryhmä eli mtDNA ja mahdollista muuta lisätietoa. Henkilöhaku näytöllä tiedot löytyvät Keskusikkuna valinnan kautta ja uudet tietokentät ovat mukana myös Puimuri -toiminnossa.
 • DNA-tietojen ylläpitonäytölle on lisätty painikkeet Periytä Y-DNA ja Periytä mtDNA. Dna-tietojen periyttäminen lisää valitut tiedot lähtöhenkilön jälkeläisille tai esivanhemmille valitun sukupolvilukumäärän mukaan. Y-DNA periytyy isä-tai poikalinjaa pitkin. mtDNA periytyy äiti ja tytärlinjaa pitkin sekä lisäksi äidiltä pojille, mutta ei siitä eteenpäin. Lähtöhenkilön DNA-tutkimuksen tutkimusnumero eli Kit-tieto voidaan periyttää. DNA-tiedot -näytön Lisätiedot-kenttään voidaan periyttää Päivämäärä, Haploryhmä sekä Näytteenantajan henkilönumero.
 • DNA-tiedot näytölle lisätty ylävalikko Tulosta, josta löytyvät tulosteet Isä ja Äitilinjat, Geenisukupuu sekä Tulosta DNA-tiedot. DNA-tiedot näytölle lisätty ylävalikko Apuohjelmat, jossa löytyvät toiminnot Poista DNA-tiedot sekä Vieraile FamilyTreeDNA -sivustolle
 • Esivanhempien polku tulosteeseen lisätty valinta Kortinnumero, jolla saadaan henkilönumerot tulosteeseen.
 • Talopuolen htm-tulosteet: HTM-tulosteisiin lisätty valinta "Tulosta perhekaaviot" mukaan esim. Isäntäluetteloon ja Kyläkirjaan.
 • Vertaa erot toiseen sukuun: Lähdetieto voidaan valita mukaan tulostetta käynnistettäessä. HTM-versiossa syntymä ja kuolintiedot omissa sarakkeissa.
 • Henkilöhaku: Sukunimi ja Etunimi kenttiä suurennettu Etsi-toiminnossa. Sukulaisuus-näytön tulostukselle tulostuu tarvittaessa enemmän sukupolvia kuin näytölle mahtuu.
 • Kopioi toisesta: Lisätty uusia kenttiä.
 • Kartta: Lisätty Helsingin mlk
 • Muuta: Muutamien näyttöjen skaalausta parannettu Windows 10 ympäristöön sopivaksi.
 • Gedcomilla voidaan poimia aineisto sellaista sukukirjaa varten, jossa halutaan tulostus katkaista haluttuun rajavuoteen. Mikäli perheen vanhin lapsi on syntynyt rajavuoden jälkeen, niin gedcomissa ei lapsia oteta mukaan. Kun tästä aineistosta tehdään sukukirja ja valitaan taulun perustaksi lapset, niin kyseisen perheen tiedot tulostuvat vanhempien lapsilistaan. Näin saadaan taulujen määrä hieman pienemmäksi.

Versio 13.2b , 5.7.2016

 • DNA-tietojen ylläpitonäytölle lisätty valinta "Näytteen antaja" sekä Y-DNA että mtDNA puolelle. Kenttä löytyy myös DNA-tulosteesta, Puimurista ja Henkilöhaku-näytöltä.Keskusikkunalle lisätty painikkeet Y-DNA ja mtDNA, joista avautuu DNA-tietojen ylläpitonäyttö. Uusi tuloste poimii halutun joukon DNA-tiedot HTM-tulosteeksi. Toiminto löytyy Tulosta-valikon Muut tulosteet kohdasta Y-DNA, mtDNA. Henkilöhaku näytöllä tiedot löytyvät Keskusikkuna valinnan kautta ja uudet tietokentät ovat mukana myös Puimuri -toiminnossa.
 • Iso alkukirjain automaattisesti: Keskusikkunalle saadaan muutamiin kenttiin ensimmäinen kirjain muuttumaan automaattisesti isoksi kirjaimeksi. Optiot-näytöllä laitetaan "Ensimmäinen kirjain isolla" vallinta päälle. Tämän jälkeen etunimi, patronyymi, sukunimi ja myöhempi sukunimi, syntymä-, kuolin- ja vihkipaikka -kentiin kirjoitettaessa, muuttuu ensimmäisen kirjaimen automaattisestisesti isoksi kirjaimeksi. Vastaavasti puolison ja lapsen lisäyksessä.
 • Suostumusten poiminta: Uusi tuloste poimii halutun joukon suostumukset HTM-tulosteeksi. Toiminto löytyy Tulosta-valikon Muut tulosteet kohdasta Suostumukset.
 • Sähköpostiosoitteiden poiminta: Uusi tuloste poimii halutun joukon sähköpostiosoitteet tekstitiedostoon. Toiminto löytyy Tulosta-valikon Muut tulosteet kohdasta Sähköposti.
 • Gedcomiin parannus luettaessa Myheritagen tekemää tiedostoa.
 • Esivanhempien taulut -kirja tulosteeseen on lisätty mahdollisuus valita "DNA" ja "Sotilasarvo" -tiedot mukaan. Mikäli esiäidillä on ollut useita puolisoita, niin hänelle tulostetaan oma taulu.
 • Henkilöhaku näytölle on lisätty hakumahdollisuus "Suostumus sukukirja", "Suostumus Internet", "Suostumus huomautus" tiedoille valintavaihtoehdon "Muut" alaisuuteen.
 • Kyselylomake: Lomakkeen otsikkotiedot yms. tallennetaan seuraavaa käyttökertaa varten.
 • Sukulomakkeet: Lomakkeelle lisätty mahdollisuus tulostaa otsikot, joita voi muokata mieleisekseen. Lomakkeen loppuun tulostetaan tekijän yhteystiedot. Lomakkeen otsikkotiedot yms. tallennetaan seuraavaa käyttökertaa varten.
 • Linux / Mac: Salasananäytöllä olevaa Linux-valintaa laajennettu Linux / Mac valinnaksi. Valitse tämä valinta, mikäli sinulla on kyseinen käyttöjärjestelmä ja käytät CrossOver-ohjelman kanssa SukuJutut-ohjelmistoa. Windows-käyttöjärjestelmällä tätä ei kannata valita, sillä valinta vaikuttaa mm. Etsintä-näytön ja vastaavien toimintaan.
 • HTML-esitys: Henkilön kuvien HTML-esitystä muutettu siten, että esitystä on helpompi selailla älypuhelimilla ja tablet-tietokoneilla.
 • Sisäisiä muutoksia: SukuJutut-ohjelmiston sisäistä arkkitehtuuria muutettu mm. suoraan tulostimille tapahtuvien tulostusten osalta.
 • Keskusikkuna: Lisätiedot, Yhteystiedot ja Hautatiedot -painikkeissa kaksoistoiminto poistettu.

Versio 13.1 , 1.3.2015

 • Postinumerot: Mukana uudet postinumeromuutoksetLisätiedot, Yhteystiedot ja Hautatiedot -painikkeissa kaksoistoiminto eli kun ko. näyttö on auki, niin saman painikkeen klikkaus myös sulkee ko. näytön.
 • Sukukirja: Sukukirjaan ja Heimosukukirjaan lisätty mahdollisuus valita sotilasarvo tulostettavaksi.
 • Lisätiedot -näyttö: Lisätty Sotilasarvo -kenttä ja vastaavasti kyseinen kenttä on poistettu Erityistiedot -näytöltä.
 • DNA Keskusikkunalle on lisätty uudet tietokentät geenisukututlimustietojen isä- ja äitilinjojen Y-DNA ja mtDNA haploryhmien tallentamiseksi.
 • HTML-esitys - Jälkipolvet: Tulostukset > Jälkipolvet -valikossa uusi toiminto Luo HTML-esitys - Jälkipolvet. Tulosteessa jokainen sukupolvi on omassa sarakkeessa alekkain ja perheet on yhdistetty viivoilla. Valokuvat voidaan tulostaa haluttaessa mukaan sekä useita muita linkkejä.
 • MuistilappuNäytä -valikossa uusi toiminto Muistilappu, johon voit tallentaa itsellesi tärkeitä muistettavia asioita. Voit kirjoittaa muistiin mikä jäi kesken tai mistä seuraavalla kerralla pitäisi jatkaa. Muistilapun sisältö ei ole Keskusikkunan henkilöön sidottu. Pikanäppäin F1 avaa muistilapun.
 • Varmuuskopio teko ja -palautusnäyttöt muutettu skaalautuviksi ja lisätty paikan tallennus. Vanhat A: -asema, PKzip-ominaisuudetpoistettu. Myös lukittuun varmuuskopioon pieniä parannuksia mm. Poimuri ja Puimuri käytettävissä.
 • Perhelomake: Lisätty lasten kuolinpaikka ja myöhempi sukunimi
 • Valokuvat: Valokuvien käsittelyssä huomioitu jpeg -tarkenne vastaavasti kuten jpg-tarkenne.
 • Gedcom: UTF-8 merkistön lukua parannettu ja muita parannuksia.

Versio 12.9 , 26.1.2014

 • Sukukirjan, Heimosukukirjan ja Esivanhempien taulut (kirja) tulosteen kansisivussa huomioidaan valittu myöhemmän nimen ja sukunimen yhdistäminen kuten muuallakin ko. tulosteeessa.
 • Esivanhempien sukupuussa puuttuva sukunimi korvataan patronyymillä tarvittaessa.
 • Multimedia: Henkilön ja talon multimedia -näytöillä voidaan kuvaa klikkaamalla avata kyseinen kuva tarkenteen mukaiseen Windowsin oletusohjelmaan.
 • Sukuhaarat: Uusi tieto henkilöille Sukuhaarat. Tieto löytyy Yhteystiedot -näytöltä. Keskusikkunan Näytä -valikossa on uusi toiminto Sukuhaarat, jonka avulla voidaan luoda haluttu sukuhaaran nimitieto henkilölle ja hänen kaikille jälkeläisilleen. Näytöllä on toiminto Poista kaikki, jolla kyseinen tieto voidaan poistaa kaikilta henkilöiltä. Monissa sukukokouksissa on toiveena jakaa osallistujille tietoa siitä mihin kantaisän sukuhaaraan he kuuluvat. Nyt tämä tieto voidaan tallentaa ja tarvittaessa poimia Puimuri-toiminnolla Excel-tiedostoksi ja tulostaa tieto esim. osallistujan nimilappuun.
 • Syntymäpäivämuistutus -näytölle lisätty mahdollisuus nimipäivämuistutuksiin. Lisäksi kyseisellä näytöllä voidaan tarkistaa aktiiviset muistutukset sekä kaikki muistutukset. Syntymäpäivämuistutukset avautuvat uuteen omaan ikkunaansa kun SukuJutut -ohjelma käynnistetään. Nimet ovat syntymäpäiväjärjestyksessä ja niistä voidaan valita jokin henkilö tuplaklikkauksella tai Valitse -painikkeella Keskusikkunaan tarkemmin tarkasteltavaksi. Syntymäpäivämuistutus ja nimipäivät -näytöt siirretty Keskusikkunan Näytä -valikkoon Erityistiedot-näytöltä. Nimipäivät -näytöllä voi nyt selailla ohjelman tuntemia nimipäiviä ja tehdä yksittäisiä hakuja Etsi-toiminnolla.
 • Sisarukset ja Serkut: Uusia tulosteita
 • Sisarukset ja Serkut sekä Sisarukset ja Serkut ja pikkuserkut. Tulosteita katsellaan web-selaimella. Valittavissa mm. valokuvat, multimedia, perhekaavio, henkilön talot sekä henkilöhakemisto. Tulosteisiin lisätty mahdollisuus tulostaa myös puolison tiedot.
 • Jälkipolvet 1 - 16 sukupolvea: Uusi Tuloste Jälkipolvet 1 - 16 sukupolvea. Tulostetta katsellaan web-selaimella. Valittavissa mm. valokuvat, multimedia, perhekaavio, henkilön talot sekä henkilöhakemisto.
 • Esipolvikaavio 1 - 16 sukupolvea: Uusi Tuloste Esipolvikaavio 1 - 16 sukupolvea. Tulostetta katsellaan web-selaimella ja se voidaan kopioida leiketaulun kautta toiseen ohjelmaan jatkojalostusta tai tulostusta varten. Tulosteeseen lisätty isä, äiti, puoliso ja perhelinkkejä. Aloitushenkilön nimi otsikossa on myös linkki. Valokuvat voi klikata isommaksi selaimeen. Tulosteessa on myös multimedialinkki. Valokuvat ja muut multimediat näytetään erikseen avautuvassa selainikkunassa. Multimediaesityksessä ovat mukana oletuskuvan lisäksi ne tiedostot joille on merkitty valinta Tulostetaan henkilön Multimedia -näytöllä. Tällä Multimedia -näytöllä on Tiedosto-valikossa valinta HTML-asetukset, jolla voidaan vaikuttaa multimediaesityksen kuvien kokoon. Tulosteeseen on lisätty henkilön talot linkki. Talot ja tiedot valokuvineen näytetään erikseen avautuvassa selainikkunassa. Lisäksi vastaava esitys voidaan tehdä erikseen Keskusikkunan henkilölle kohdasta Muut Tulosteet ja Henkilön talot. Esitys tallentuu ohjelman temp -alikansioon. Tulosteeseen on lisätty Sukunimi ja myöhempi nimi hakemisto. Jos hakemisto -valinta on aktiivinen, niin se tulostuu Esivanhempien taulujen jälkeen. Tarvittaessa on helppo siirtyä linkeillä hakemiston ja henkilöiden välillä.
 • Tulosta -valikon rakenetta muutettu siten, että tulostettava lista valitaan omalla näytöllään. Valinta voidaan tehdä joko tuplaklikkauksella tai Ok -painikkeella.
 • Henkilöhakua parannettu puhelinnumeroiden osalta siten, että haku löytää sekä välilyönneillä, väliviivalla tai sulkumerkeillä syötetyt numerot. Henkilöhakua parannettu päiväysten osalta siten, että haku löytää sekä etunollilla syötetyt että ilman etunollia syötetyt päivämäärät.
 • Jälkipolvet tuloste: Jälkipolvet tulosteeseen nimitiedot vahvennettuna.
 • Sukukirjassa on mahdollisuus rajata sukupolvien mukaan tuloste esim. 7 sukupolvea ja valita "Rajoitetussa tulosteessa lasten puolisot viimeiseen polveen". Kun valinta on tehty, niin viereen ilmestyy uusi lisävalinta, jolla valitaan "Vanhemmat". Tämä valinta säätelee puolison vanhempien tulosta tähän viimeiseen sukupolveen eli voidaan tehdä esim. sellainen sukukirja, jossa puolison vanhemmat tulostuvat 6:ssa ensimmäisessä sukupolvessa, mutta eivät 7:ssä sukupolvessa.
 • Lisätiedot -näyttö: Lisätiedot näytöllä Muistiinpanot ja Lähteet kenttissä voidaan tallentaa useita www-sivu linkkejä ja ne voidaan erottaa toisistaan pilkulla ja välilyönnillä. Lisäksi Muistiinpanoissa voidaan erottaa myös rivinvaihdolla (Enter). Voit avata halutun www-sivun tuplaklikkaamalla kyseistä linkkiä.
 • Poimurissa voidaan nyt lajitella erikseen syntymäajalla ja -paikalla sekä kuolinajalla ja -paikalla.
 • Gedcom: Myheritagesta tehdyn gedcom-tiedoston lukua SukuJutut ohjelmaan parannettu. Gedcom-tiedoston avulla saadaan myös valokuvat siirrettyä Sukuohjelmisto 2004:stä. Ennen Gedcom-tiedoston sisäänlukua Gedcom-tiedosto ja siihen liittyvä valokuvien alikansio sijoitetaan samaan kansioon.

Versio 12.8 , 15.2.2013

 • Varmuuskopiointi: Uusi toiminto Kaikki, jonka avulla saadaan koko Sukujut -kansio alikansioineen varmuuskopioitua kerralla siirrettävälle asemalle. Tämä vaihtoehto tekee vastaavan hakemistopolun siirrettävälle asemalle ja luo sinne päivämäärällä ja kellonajalla varustetun alikansion esim. 2013_02_12_074333. Myös muita vaihtoehtoja on paranneltu ja nopeutettu. A: -asemalle varmuuskopiointi on poistettu käytöstä ja siihen liittyvä pakkausoptio.
 • Sukuhaarojen viimeiset: Uusi toiminto 'Sukuhaarojen viimeiset' poiminta Poimurin Poiminta-valikossa. Valinta Sukuhaarojen viimeiset pyrkii löytämään henkilöt, joista suku saattaisi vielä jatkua ja joita kannattaisi tutkia tarkemmin. Keskusikkunaan valitaan ensin sukukirjan lähtöhenkilö ja sitten siirrytään Poimuriin. Henkilöt joiden tutkimuksen tila on 'Tutkittu' voidaan rajata pois. Vastaavasti alle 15 vuotiaat lapset voidaan rajata pois. Tulostus haarukoiden valinnan perusteella voidaan haluttaessa näyttää rajalle osuvien perheiden päähenkilöiden tiedot eli ns. rajavuoden perheet saadaan esille. Poiminnassa puuttuva syntymäaika korvataan kasteajalla ja puuttuva kuolinaika korvataan hautausajalla lasten ikää laskettaessa.
 • Keskusikkuna: Keskusikkunan päähenkilöiden selailu on nyt mahdollista Page Up ja Page Down -näppäimillä. Ohjelma pitää muistissaan 100 viimeistä päähenkilöä. Henkilöhaku -näytöllä saadaan ko. henkilöt esiin Päähenkilöt -painikkeella. Puolison, lasten ja lastenlasten tekstien koko määräytyy Salasana-näytön Fontti-valinnan mukaan. Patronyymin automaattiseen täydennykseen on tehty parannuksia ruotsin- ja vironkielelle. Keskusikkunassa "Lapset" ja "Valitun lapsen lapsia" välinsen reunaviivan liikuttaminen on tehty sujuvaksi.Salasana-näytön fontin valinta vaikuttaa moniin ohjelman näyttöihin, kuten Henkilöhaku, Poimuri, Puimuri ja Tilastot.
 • Kyselylomake: Kyselylomakkeen alareunaan on lisätty tietojan antajan sähköpostiosoiteelle paikka puhelintiedon yhteyteen. RTF-version esitäytetyssä vaihtoehdossa myös nämä tiedot tulostuvat.
 • Sukulomakkeet: Sukulomakkeet tulostetta uudistettu siten, että mukaan tulee henkilöteksti ja perheteksti sekä sähköpostiosoite.
 • Hautatiedot: Kuolinsyy ja Hautausmaa pikavalinnat toimivat nyt myös haluttua vaihtoehtoa klikkaamalla tai vaihtoehdon edessä olevaa numeroa klikkaamalla tai painamalla ko. kentässä haluttua numeroa.
 • Henkilön multimedia: Lähdeluettelon saa esiin F11 -näppäimellä henkilön multimedia -näytöillä Lähdetieto -kentässä.
 • Esivanhempien sukupuu: Esivanhempien sukupuu ja Esivanhempien taulut (kartta) näytöille on lisätty mahdollisuus selata hiiren rullalla ylös- tai alaspäin.
 • Talohistoria: Lähdeluettelon saa esiin F11 -näppäimellä talon lisätiedot, talon henkilöt ja talon multimedia -näytöillä Lähdetieto -kentässä.Talojen Etsintä-näytölle on lisätty sarake talotyyppi, ja jakotilat/päätalot näkyviin symbolein. Lisäksi sarakkeiden leveydet tallentuvat asetuksiin suljettaessa näyttö. Talojen Etsintä-näytöllä mahdollisuus lajitella hakutuloksia sarakeotsikkoa klikkaamalla.Talopuolella Kyläkirjan htm-tulosteeseen on lisätty Kehys -valinta. Tulosteen kuvien kokoa säädetään Optiot-näytöllä "Kuvien koko pikseleinä" -valinnalla. Talojen Etsintä -näytölle on lisätty mahdollisuus rajata talotyypillä.
 • Kaukaisimmat esivanhemmat: Kaukaisimmat esivanhemmat -poiminnan lopussa avautuu Henkilölistauksen käynnistys -näyttö automaattisesti Poimuriin kohdistuen.
 • Kaste- ja hautatiedot: Paikkakuntalista tulee näkyviin myös kaste- ja hautauspaikkakunnille mikäli se on valittu Optiot-näytöltä.
 • Gedcom: Gedcom-tiedoston lukua on parannettu.
 • Muut: Kielikäännöksiä on paranneltuja postinumeromuutoksia on päivitetty.

Versio 12.7 , 4.3.2012

 • Yleistä: Lasten maksimimäärä 100, aikaisemmin 50. Tätä voidaan tarvita, jos tehdään keinotekoisia perheitä tutkittaessa esim. tietyn alueen henkilöstöä ja halutaan pitää irrallisia henkilöitä muutamassa isossa perheessä.
 • Aloitus-näyttö: Aloitus- eli Salasana-näytölle lisätty luettelo suvuista joita ohjelmalla on viimeksi avattu. Tästä luettelosta voi helposti valita suvun jonka haluaa avata tarvitsematta navigoida aina Avaa toinen suku-toiminnon kautta. Samalla on lisätty Tiedosto-valikkoon myös toiminto "Poista aktiivinen suku pikavalinnoista" joka poistaa suvun tästä uudesta luettelosta. Suku poistuu siis ainoastaan näkyvästä luettelosta, mitään tietoja ei tällä toiminnolla voi tuhota
 • Keskusikkunalla isän, äidin ja heidän vanhempiensa nimien taustavärinä on katseluväri, jolloin "Tutkimuksen tilan" vaikutus nimitekstin värin saadaan erottumaan paremmin. Katseluvärin vaihto suoritetaan Parametrit-näytöllä. Optiot-näytölle uusi optio värikoodien yhteyteen, "Näytä keskusikkunalla".Keskusikkunan elementtien skaalauksessa ikkunan kokoa muutettaessa hyödynnetään nyt tyhjä tila paremmin.
 • Optiot -näytöllä on mahdollista vaihtaa värikoodien selitteet. Näin helposti havaittavaa värikoodia voi käyttää tarvittaessa muuhunkin haluamaansa tarkoitukseen. Kun "Näytä keskusikkunalla valinta" asetetaan päälle, niin jälkeläisten, vanhempien ja isovanhempien nimet näkyvät värikoodattuna Keskusikkunalla.
 • Hautatiedot -näytölle Hautausmaa- ja Kuolinsyy -kenttiin voidaan määritellä pikavalikko usein käytettyjen tietojen nopeaan syöttöön. Nämä pikatäydennykset määritellään Optiot -näytöltä uuden Pikavalinnat -painikkeen takaa. Mikäli pikavalintoja on määritelty, pikavalikko ponnahtaa esiin siirryttäessä Hautatiedot-näytöllä vastaaviin tyhjiin kenttiin.
 • Esivanhempien sukupuussa syntymäajat tulostuvat nyt myös puolisoille. Lisätty mahdollisuus vaihtaa puolisoiden taustaväri sekä kaikille elementeille voi nyt myös halutessaan asettaa reunuksen.Esivanhempien sukupuuhun mahdollisuus valita lapsille, lastenlapsille jne. omat värit. Värivalintoihin pääsee kyseisellä näytöllä joko Näytä-valikon kautta tai klikkaamalla hiiren oikealla napilla.Esivanhempien sukupuuhun mahdollisuus määrittää tulostettavien elementtien koko. Toiminto lisätty värien vaihdon yhteyteen ja löytyy nyt valikosta kohdasta "Määritä värit ja ulkoasu".Esivanhempien sukupuuhun patronyymin tulostus, mikäli sukunimeä tai myöhempää nimeä ei löydy. Esivanhempien sukupuuhun lisätty fontinvalinta mahdollisuus.Esivanhempien sukupuun htm-tulosteen yhteensopivuutta eri selaimien kanssa parannettu. Lisäksi lisätty myös uusi tuloste Esivanhempien sukupuu perhekaavioilla, jossa mukana linkitykset perhekaavioihin.
 • Yhteystiedot –näytön Tiedosto –valikon toiminnolla Tulosta osoite voidaan tulostaa henkilön osoitetiedot suoraan tulostimelle. Ensiksi tulostuvat lähettäjän tiedot Parametrit-näytöltä ja sitten vastaanottajan osoitetiedot. Tulostetta voi hyödyntää esimerkiksi ikkunallisissa kirjekuorissa (iso ikkuna) Tulostus tulee paperin vasempaan yläkulmaan.
 • Puurakenne-sivulle lisätty toiminto "Tulosta emf-tiedosto" joka tulostaa koko puun yhteen emf-tiedostoon. Toiminto löytyy lisätystä Tiedosto-valikosta.
 • Erityistiedot: Uusi kenttä "Oma koodi" Erityistiedot näytöllä. Gedcomissa siirtyy REFN tietoon.
 • Sukulaisuus-näytölle Tiedosto-valikkoon uusi toiminto, "Vie henkilöt poimuriin".
 • Poimurissa näytetään tutkimuksen tila väreillä. Poimuriin on lisätty mahdollisuus päivittää poimurin henkilöille tutkimuksen tilaksi haluttu värikoodi. Toiminto löytyy uudesta valikosta "Värikoodi".Poimuriin uusi Tiedosto-valikko, jonka kautta mahdollista tallentaa ja ladata poimurin sisältöjä. Poimurin tallennus tallentaa levylle ainoastaan viittaukset henkilökortteihin, joten tallennettu poimuri voidaan avata ainoastaan siinä suvussa josta se tallennettiinkin.
 • Sukukirja: Lapsen isä/äiti - valinta huomioi nyt sukukirjaa tai esivanhempien tauluja tulostettaessa mikäli lapsia on useampia; tällöin teksti muuttuu muotoon Lasten isä/äiti.Sukukirjaan ja Heimosukukirjaan uusi hakemistomahdollisuus, "Myöhempi nimi ennen sukunimeä". Tämä valinta tulostaa hakemistoon myöhemmän sukunimen mikäli se löytyy, ja muussa tapauksessa Sukunimen.
 • Aikajanaan uusi mahdollisuus tulostaa poimurin sisältö.
 • Parametrit-näytölle lähtöhenkilön yhteyteen lisätty toiminto "Aseta nykyinen" joka asettaa keskusikkunalla avoinna olevan henkilön lähtöhenkilöksi.
 • Vertaa toiseen SukuJutut-sukuun lisätty toiminnallisuus "patronyymin alusta samoja".
 • Uusi tuloste Uusioperhelehti - tulostaa perhelehden johon poimitaan keskushenkilön kaikki puolisot ja heidän lapsensa, sekä puolisojen mahdolliset muut puolisot sekä heidän lapsensa muista liitoista. Tuloste on html tai RTF-muotoinen. Uusi värillinen karttakuva.
 • Kuuden sukupolven esipolvikaavioon uusi optio, "Vihkitiedot".
 • Esivanhempien taulut (kartta) - tulosteeseen lisätty mahdollisuus tallentaa kuva tiedostoon.
 • Kaukaisimmat esivanhemmat: Uusi poiminta: Löytyy Tulosta-valikon Esivanhemmat-valinnan takaa. Toiminto poimii poimuriin keskushenkilön kaukaisimmat esivanhemmat, joilta löytyy syntymä- tai kuolinaika ja syntymä- tai kuolinpaikka. Poimurin sisällön voi tämän jälkeen tulostaa esim. Henkilölistauksella halutussa järjestyksessä.
 • Apuohjelmat: "Siirrä naiselle miehen sukunimi" -apuohjelmaa muutettu siten, että siirretään ensisijaisesti miehen myöhempi nimi mikäli sellainen on, muutoin sukunimi. Apuohjelmaa "Pitkät tekstit" parannettu siten, että poimittava henkilöjoukko voidaan valita monipuolisesti. Uusi apuohjelma "Tarkista patronyymi" tarkistaa onko patronyymi isän nimestä muodostettu siten, kun ohjelman arvaa sen. Kaikkia erikoistapauksia ei ole vielä mukana ja niistä voi ilmoitella sähköpostilla. Ohjelma löytyy Keskusikkuna > Tiedosto > Apuohjelmat ja Patronyymi välilehdeltä. Vain suomalaiset -npoika ja -ntytär loppuiset patronyymit ovat arvauksissa mukana. Uusi apuohjelma Poista kaikilta "Tieto, jota ei julkaista" Keskusikkunan Tiedosto-valikossa Apuohjelmat Muut-välilehdellä.
 • Gedcomia tehtäessä voidaan valita Taulusääntö N.N voimaan (julkaiseminen kielletty), jolloin kyseisten henkilöiden tietoja ei siirretä gedcomiin eli heistä on vain maininta N.N. Lisäksi voidaan valita siirtyykö Oma koodi -tieto gedcomiin. Jos gedcomissa on N.N. valinta päällä ja toinen puoliso on N.N taulusäännöllä, niin ei tulosteta myöskään perhetekstejä yms. avioliittotietoja.Gedcomia tehtäessä voidaan valita myöhempi nimi ALIA tai NAME tietoon. Aikaisemmin kyseinen tieto meni ALIA -kenttään.Gedcomin luku käyttää nyt aineiston vapaakortteja mikäli niitä on olemassa.